מה אתה יודע על שוקולד?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שוקולד

למד על ההיסטוריה של השוקולד ועל המסע המעניין מפולי קקאו לבר שוקולד.

האם ידעת שיש יום שוקולד עולמי? זה מתקיים בכל שנה ב- 7 ביולי.
כדי לחגוג אותו, קראו על ההיסטוריה של השוקולד ועל המסע המעניין מפולי קקאו לבר שוקולד.

היסטוריה קצרה של שוקולד
שוקולד שימש לראשונה כמשקה לפני למעלה מ -3,500 שנה במרכז אמריקה.
זה היה פופולרי מאוד בקרב בני המאיה והאצטקים, שערבבו פולי קקאו עם וניל או פלפלי צ’ילי.
למעשה, פולי קקאו היו כל כך חשובים להם שהם שימשו ככסף.
הקקאו גודל לראשונה באקוודור, שהייתה, במשך זמן רב, היצרנית מספר אחת בעולם של פולי קקאו.
זה עדיין אחד מעשרת המפיקים הראשונים של הקקאו אך כיום יותר מ -70 אחוז מפולי הקקאו מגיעים ממערב אפריקה.

פולי קקאו
פולי קקאו מגיעים מעצי קקאו. עצים אלה צומחים ביערות טרופיים ברחבי העולם, מדרום אמריקה ועד אינדונזיה.
הקקאו גדל בתרמילים צבעוניים של אדום, צהוב וסגול.
בתוך התרמילים נמצאים הפולי קקאו כל עץ מגדל סביב 50 תרמילים בשנה, וכל תרמיל יכול להכיל בין 20 ל -60 פולים.
נדרשים כ 100 פולים להכנת 100 גרם שוקולד.
את התרמילים קוטפים ביד כדי להגן על העצים.

הכנת הקקאו
לאחר שקוטפים את התרמילים מהעץ הם נפתחים ומוציאים את הפולים.
הפולים צריכים לעבור מספר תהליכים שונים לפני שהם מוכנים להפוך לשוקולד.
ראשית, הפולים והעיסה מונחות בקופסאות מיוחדות, שם הן מתססות לאט עד חמישה ימים.
לאחר מכן הם מוציאים לשמש לייבוש במשך כ- 14 יום. לאחר מכן הם נצלים כ -15 דקות לקראת השלב הסופי, כאשר הפולים מוצאים מקליפותיהם.
בסופו של תהליך זה נותרנו עם ‘ציפורני הקקאו’ – שוקולד בצורתו הטהורה ביותר והמרכיב הבסיסי לכל מוצרי השוקולד.

הצעד הראשון הוא טחינת הציפורן במכונה או בין שתי אבנים גדולות. זה מייצר משקאות קקאו, משחה חצי מוצקה.
זה מבושל ומעורבב ברציפות במשך שעות או אפילו ימים עד שזה בדיוק מתאים.
זה גם השלב בו מוסיפים מרכיבים נוספים: סוכר, חלב, טעמים שונים.
מעניין ששוקולד נמס בטמפרטורה של 34 מעלות צלזיוס. זה בדיוק מתחת לטמפרטורת הגוף, מה שמסביר מדוע זה יכול להיות כל כך דביק ומבולגן, אבל גם למה זה נמס ברגע שאתה מכניס אותו לפה.

מנוזל למוצק
בשלב זה ציפורני הקקאו מוכנים לשלב האחרון במסע. כדי ששיכר הקקאו יהפוך לשוקולד מוצק, צריך לחמם ולקרר אותו ולחמם אותו שוב עד שהוא יוצר מסה מוצקה.
וכך, סוף סוף, המסע מושלם.

אז עכשיו אתם יודעים הכל על אופן הכנת השוקולד, כדאי לכם לחגוג את היום באכילת אחד מהפינוקים של השוקולד האהובים עליכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn

השאירו תגובה

חיפוש
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

אודות האתר

אינדקס אתרים ישראלי הכולל אלפי קישורים לאתרים נבחרים בנושאים שונים.

כל הפרסומים המופיעים באתר אינדקס אתרים הינם בגדר המלצה בלבד ואין בהם כדי לחייב את מנהלי האתר.

פוסטים חדשים

עקוב אחרינו

הירשם לניוזלטר שלנו

אינדקס עסקים ישראלי

דילוג לתוכן