אינדקס עסקים – ישראלי

מנות שחובה לאכול בעת ביקור בקהיר

אוכל מצרי

צילום: pexels

חשבו על מצרים ותמונות הנילוס והפירמידות מזכירות – אבל יש בה הרבה יותר מזה, במיוחד כשמדובר באוכל.
אם אתם מתכננים ביקור בקהיר, בדקו את הבחירה שלנו מה להזמין בעיר ​​הבירה.

אוכל טעים יש בשפע בקהיר, אם זה ברחובות שוקקים רוכלים, או על השולחן בבתים של אנשים.
דאגו לנצל את ההזדמנות ותוכלו לאכול בנדיבות במגוון מאכלים טעימים ולבביים, לכן דאגו להגיע רעבים.
הנה מבחר המנות הטובות ביותר שמבדילות באמת את המטבח המצרי מהשאר.

מולוכיה
מרק עלים זו היא מנה כמעט קדושה עבור מצרים רבים.
המרק הפשוט ארוז בירקות עלים קצוצים, רמז לשום ומוגש לעיתים קרובות עם אורז ועוף או ארנב.
רבים למעשה מוסיפים את האורז והבשר למרק ואוכלים אותו כאחד. הוסף מעט לחם לנוחות נוספת.

פלאפל (טאמיה)
פלאפל מצרי (המכונה גם טאמיה) מיוצר עם שעועית פאבה ועשבי תיבול, וכתוצאה מכך נוצר מרכז ירוק עז ומראה פריך וחום מטוגן בשמן עמוק.
נאכל עם טחינה (רוטב חומץ עשוי מממרח טחינה), לחם וחמוצים, הארוחה הטעימה הזו נאכלת בארוחת הבוקר או בכל שעה ביום.

מתווים מלאים
אי אפשר לנסוע למצרים בלי לנסות את תבשיל השעועית האהוב הזה, שמבושל עם כמון, שמן זית, מיץ לימון, שום ובצל.
מוגש עם לחם, טחינה וסלטים, מצרך זה נאכל בארוחת הבוקר או בכריך מסוג פיטה של ​​רוכלים כארוחה מהירה.

מחשי
מחשי , שפירושו 'ממולא', הוא כל הדברים הממולאים. ירקות כמו מח, פלפלים, חצילים, עלי כרוב ועלי גפן, כולם ארוזים בשילובים שונים של אורז מתובל, בשר טחון וצנוברים.
הם עמלים להכין, אבל כל כך מספקים לאכול. Wara 'enab הוא סוג פופולרי של מחשי, עשוי עלי גפן, המכונים ביוון דולמדס.
את תערובת האורז ולפעמים הבשר עוטפים במיומנות בעלים ומבשלים עד שהם רכים.
את האצבעות העסיסיות האלה קל להרים בידיים ונמצאים לכל היותר ממרחים על שולחן האוכל במצרים

קושרי
קושרי הוא מרכז פחמימות עם בסיס של אורז ומקרוני.
הוא מעורבב עם עדשים, לפעמים גרגירי חומוס, ותמיד רוטב עגבניות מיניות טעים.
זה עם בצל מטוגן והוא גן עדן טבעוני. הוא נאכל בדרך כלל על ידי אנשים קופטים במהלך הצומות הטבעוניים הרבים בשנה והפך למאכל רחוב פופולרי באמת

מסקאה
מסקאה , או מוסקה כידוע ביוון, היא מנת חציל שכבתית ואפויה.
המרירות מוסרת באופן מסורתי מהחצילים עם מלח – ואור שמש – והם אפויים או מטוגנים.
המנה מורכבת על ידי שכבת החציל ברוטב עגבניות פיקנטי, ולעיתים מוסיפים בשר טחון.
לאחר מכן הוא נאפה עד שהחצילים נעשים רכים לחלוטין ומשרים את כל הטעם מהרוטב ומוגשים עם אורז.

קישק
קישק הוא מרק לבן העשוי מחיטה בולגרית מותססת ובעל טעם קרמי ומלטי.
מקורו של מאכל זה ממצרים עילית שממנו מקורו בכדורים היבשים של החיטה הבולגרית. לאחר מכן משרים את הבולגרית המיובשת במים לפני שהיא מוסיפה למרק.
מושלם במיוחד לחורף, המרק הזה טעים ומנחם.

הוואוושי
הוואוושי , אוכל רחוב פופולרי במצרים, הוא שילוב בין פשטידה לכריך.
הוא מלא בבשר טחון ומוכן בדרך כלל עם פלפלים, בצל ולפעמים צנוברים.
מיצי הבשר השומניים נושרים לתוך המאפה, שנצלה עד שהוא פריך מבחוץ. זה אוכל נחמה בדרכים.

צילום: pexels

Exit mobile version