המטבח הטורקי מתגמל את הסקרנות בטעמים

אוכל טורקי

המטבח הטורקי מתגמל את הסקרנות בטעמים מושחזים בזמן ובמאכלי הרחוב הטעימים ביותר בים התיכון.
לפניכם מנות טורקיות שאתם חייבים לנסות.

חושבים שכל הדרכים להגשת ביצים לארוחת הבוקר מוצו? תחשוב שוב.
קצת דומה לשקשוקה , הם מעבר בין ביצים מקושקשות לתבשיל ירקות.
עגבניות, בצל ופלפלים מבושלים עד מרק מלוח, ואז ביצים נוקפות במהירות ומבושלות על ידי מיץ העגבניות המבעבע ויוצרות ארוחת בוקר קלילה. בנוסף, גבינה או סוק , נקניק חריף, הם מרכיבים שנוספים לעיתים קרובות כדי להעשיר את הטעם.
כל אורח בארוחת בוקר יהיה מרוצה שלא להשתמש בכמויות לחם ליברליות כדי לטבול ולכפות את הטוב הזה.

דלומה
דולמה פירושה פשוט "ממולא", אך ישנן אפשרויות בלתי מוגבלות בכל הנוגע למלית, טכניקה נפוצה במטבח האנטולי.
דולמה משתמשת לעתים קרובות בתערובת מבוססת אורז של תבלינים, צנוברים ואפילו פירות יבשים קטנים, ירקות כמו פלפלים בטעם או זלזלים.
אולם ברחובות עיירות החוף ובמרכז העיר איסטנבול יש סוג אחר של דולמה: דולמה של מידי, ממולאים הם מעדן שעליהם אוהבים ינשופי לילה.
דולמה של מידיי מגיעה ארוזה בקליפותיהם ומסודרת על מגשים גדולים עגולים, מצוידים בלימונים טריים – מצרך אוכל רחוב טורקי.

קבאפ
רוב חובבי המזון המהיר יכירו את kebap בצורתו הבסיסית ביותר – דונר, שפירושו 'סיבוב', הוא הכריך עם הפנים הפתוחות במילוי ירקות ופרוסות מגולחות דקה משיפוד בשר מסיבי ומסתובב אנכית שממנו הוא לוקח את שמו.
עם זאת, מי שמכיר יותר את המטבח הטורקי יזהה את קבב כעץ משפחתי רחב ידיים של כל מיני בשרים שיפודים, מתובלים ומוגשים בליווי שונה.
כמה מהסוגים המפורסמים ביותר של קבב מזוהים על ידי עירם או אזור המוצא שלהם, כגון קבב אדאנה החריף או קבאפה אורפה מתון יותר.
שניהם מדרום-מזרח לטורקיה.
צורה מפורסמת במיוחד של kebap ידועה בשם Iskender Kebap.
מכינים אותו מעל מצע של פיתות ופרוסות בשר ומיץ עגבניות ספוגים ומוגש עם ערימות יוגורט.

מרק עדשים (מרסימק קורבאסי)
מרק עדשים תרתי משמע, הוא מנה בכל מקום במטבח הטורקי.
לטעימות שלו תואם את הפשטות שלו. זו מחית פשוטה של ​​עדשים ותבלינים, מעוטרת בכוסברה ומיץ של פרוסת לימון חתוכה טרי, המוגשת תמיד לצד המרק.
קישוט נוסף יכול לכלול כל מגוון של טורסו, או ירקות כבושים, החל מכרוב ועד גזר וזיתים.
מלווה בכמה פרוסות חמות של פיתות חמות, mercimek çorbasi הוא מאפיין זול, ממלא ומחמם נפש כמעט בכל תפריט,
החל ממסעדות יוקרתיות ועד לקפיטריה השכונתית.

ללחמקון (מבוטא לא-מה-ג'ון) יש יותר במשותף עם פשטידה מלוחה מגולגלת.
למעשה לחם שטוח עם כל מיני בשר טחון ותיבול, הלחמון מוגש תמיד אפוי טרי ונצרך לעיתים קרובות בשניים או שלשות כארוחה בפני עצמה.
בצל וכוסברה מוסיפים מעט זינג לתחושה השמימית של לחם שטוח טרי בתיבול טלה טחון או בקר.
זנים יצירתיים יותר מתובלים בתוספת אגוזים טחונים או סירופ רימונים חמוץ.
בן דוד של הלחמקון, למעשה דומה לפיצה הרבה יותר: למעשה סירת בצק עבה המוצפת בגבינה, ירקות וכל מיני בשרים, הפיד הוא כמו אחיו הבכור והגרגר יותר של הפיצה שמגיע מאזור הים השחור בטורקיה.

בורק
התפוצה הגיאוגרפית של בורק מכסה מגוון רחב של מאפים מבוססי בצק פילו, מתוקים ומלוחים, והיא סימן לתרבות הקולינריה הרחבה שהפיצה האימפריה העות'מאנית.
בורק מגיע בכל הצורות והגדלים. חלקם נקראים על שם סיגרים ואילו אחרים נושאים את שם הוורדים או הזרועות, המשקפים את צורת המאפה ואת דפוסיו המקופלים.
בעוד רבים מהבורק מגיעים במנות אישיות ומוגשים ואוכלים כמו מאפים אחרים, יש גם מסעדות שלמות המוקדשות לסוג אחר של בורק.
אלה מוכנים במגשים מסיביים ופורסים בצורה מופתית ליד הדלפק ללקוחות שבאים לקנות את הפינוק.
נסה את האפשרויות המלוחות, ממולאות בכל דבר, החל מבשר ועד גבינה ותרד, או פרוסה מהמגוון המתוק של בורק המפוזר באבקת סוכר לארוחת בוקר מפתה או חטיף אחר הצהריים.

צילום: pexels

אוכל עירקי

Facebook
Twitter
LinkedIn

השאירו תגובה

תוכן עניינים

חיפוש
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

אודות האתר

אינדקס אתרים ישראלי הכולל אלפי קישורים לאתרים נבחרים בנושאים שונים.

כל הפרסומים המופיעים באתר אינדקס אתרים הינם בגדר המלצה בלבד ואין בהם כדי לחייב את מנהלי האתר.

פוסטים חדשים

עקוב אחרינו

הירשם לניוזלטר שלנו

אינדקס עסקים ישראלי

דילוג לתוכן